NVM aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar is een makelaar die u kan begeleiden gedurende het aankoopproces van uw nieuwe woning. Een aankoopmakelaar is specialist op het gebied van woningaankoop en is daarom goed in staat uw belangen te behartigen.
U kunt een aankoopmakelaar aanvragen middels ons contactformulier.

Voordelen NVM aankoopmakelaar:

Redenen om voor aankoopbegeleiding te kiezen:


De werkwijze

De aankoopbegeleiding start op het moment dat u een passende woning hebt gevonden en deze graag zou willen bezichtigen.

Bezichtiging

Na telefonisch contact over uw wensen en verwachtingen wordt er een afspraak gemaakt om de woning te bezichtigen.

Tijdens deze bezichtiging kijkt de aankoopmakelaar naar alle bijzonderheden van de woning, voor- en nadelen en eventuele verbouw (on)mogelijkheden. Na de bezichtiging zal de makelaar onderzoek verrichten naar andere aspecten zoals de bouwtechnische staat van de woning, het bestemmingsplan, de juridische status van de woning en dergelijke. Samen wordt dit rapport doorgenomen zodat u goed op de hoogte bent van alle bevindingen.

Onderhandeling

Wanneer u na deze bezichtiging nog steeds enthousiast bent over de woning kunnen de onderhandelingen beginnen. De aankoopmakelaar bespreekt met u de onderhandelingsstrategie hij/zij geeft aan wat een redelijke prijs zou kunnen zijn voor de woning. Daarnaast spelen voorwaarden een belangrijke rol, zoals ontbindende voorwaarden. Deze worden tevens met u doorgenomen.

Tijdens de onderhandelingen wordt u op de hoogte gehouden van iedere voortgang, uiteraard doen wij niets zonder uw goedkeuring.

Koopakte en oplevering

Wanneer de onderhandelingen succesvol zijn afgerond moet er een koopakte worden opgesteld. Meestal wordt dit gedaan door de verkopende partij. De aankoopmakelaar zal deze akte grondig controleren en onevenredig nadeel proberen weg te filteren.

Voordat u en de makelaar naar de notaris gaan wordt de woning nog eenmaal geïnspecteerd zodat we zeker weten dat u de woning koopt in afgesproken staat. Na deze inspectie kan de overdracht plaatsvinden op het kantoor van de notaris. Bij de notaris worden betalingen geregeld en kan de akte worden getekend. U krijgt de sleutel van de woning en bent de nieuwe eigenaar.

After sales service

Vanzelfsprekend staan wij na de overdracht nog klaar voor u om vragen te beantwoorden, schroom niet om nog contact op te nemen met uw aankoopmakelaar.

Tarief

U kunt zich aanmelden voor alle diensten van een erkende NVM aankoopmakelaar voor een vast tarief van € 2.420,-. Dit is inclusief btw en andere bijkomende kosten. U weet dus precies waar u aan toe bent en u krijgt achteraf geen extra rekeningen.